Ovoce v čokoládě a polevách

Sušené ovoce v čokoládě je jednou z nejoblíbenějších pochutin, kterou vám můžeme nabídnout. Nejen, že je zdravé, chutné a vždy po ruce, ale v kombinaci s čokoládou pomáhá udržet nervy na uzdě i v ten nejnáročnější pracovní den. Do firemních balíčků proto určitě patří! Směsi vždy pečlivě a s láskou vybíráme. Na výběr máte z několika druhů polev.

rozinky v cokolade

Brusinky americké

Dokonalé vyvážení sladké chuti brusinek spolu s hořkou nebo mléčnou čokoládou!
Brusinky americké jsou obalené do čokolády tak, aby vznikla harmonie mezi sladkou a hořkou chutí.

Vše o amerických brusinkách

Brusinky bychom si ale měli dopřávat mnohem častěji, nejenom jednou za čas. Komu záleží na zdraví, ten si na sušených brusinkách pochutnává pravidelně. I proto, že ty sušené jsou stejně hodnotné jako brusinky čerstvé.

Odkud se tento životabudič vlastně vzal?

Sladké plody dozrávají na keříku zvaném Brusnice brusinka. Zatímco borůvkám svědčí prosluněné lesy, brusinka potřebuje ke svému růstu vřesoviště a polostín. Na naší planetě rostou už hodně dlouho a kdysi dávno dodávaly sílu a živiny chudým osadníkům, kteří žili na severní polokouli a kde se s lidmi počasí nemazlilo. I dnes rostou tu a tam dokonce za polárním kruhem.

Proč mlsat právě brusinky?

  • Jsou nízkokalorické, ale pomohou, když nás náhle přepadne hlad.
  • Bohaté zastoupení mají zejména třísloviny, přírodní barviva a kyseliny.
  • Tyto plody se pyšní i širokým spektrem minerálů, kam patří vápník, hořčík, sodík, železo, draslík, fosfor, jód, chróm, zinek, měď, mangan a nikl.
  • Téměř všechny vitamíny řady B, vitamín C, E a K spolu s dalšími významnými přírodními látkami jsou pro naše zdraví velmi důležité.

Do jogurtů, moučníků i pod maso

Přidejte je do jogurtu, sladké kaše nebo cereálních směsí. Můžete jimi zpestřit pečené moučníky, štrůdly, muffiny, biskupský chlebíček, ovocné koláče a celozrnné sušenky. Používají se při výrobě výborné domácí paštiky a dávají se pod maso při přípravě receptů z divočiny. Výhodou sušených brusinek je, že se dobře skladují, nezaberou moc místa, a přitom jsou v kuchyni téměř univerzální.

Zajímavosti spojené s brusinkami

Brusinky se čerstvé moc nejedí, buď se suší nebo se z nich připravují džemy, marmelády a kompoty. Keříky bývají hodně odolné, škůdci a choroby je napadají jen zcela výjimečně. V Americe patřily brusinky mezi nejoblíbenější přírodní léčiva, spoléhali na ně především indiánští šamani.
V Americe se nejvíce tohoto keříkovitého ovoce vypěstuje, a zároveň také zkonzumuje. Dnes se používají i v kosmetickém průmyslu.